Fotoreis naar het geweldige Extremadura ,La Serena, Spanje.

Na jaren van vrijwillig grauwe kiekendief nesten te hebben beschermt, leek het mij leuk om mijn kennis over dit enorme gebied te gaan gebruiken en er een fotoreis naar toe te organiseren.

Je weet niet wat je mee maakt als je voor de eerste maal in dit gebied komt. Ik zit er meestal eind mei/juni voor de kiekendieven maar de fotoreis plan ik altijd half april. Omdat ik goede contacten heb met de lokale vogelaars en organisatie kunnen we gebruik maken van een aantal zeer fraaie fotohutten. Iedere dag bespreek ik met mijn lokale vriend de plannen voor de dag erna en ik reserveer hutten voor 4 dagen. Omdat ik hem goed ken doet hij er alles aan ons op het juiste moment in de juiste hut te zetten. Zo gaan we

1 dag de gehele dag in een hut voor de grote trap.

De andere dagen half/half. Dus bijvoorbeeld:

Ochtend kleine torenvalk, avond blauwe rotslijster.

Ochtend hop, avond scharrelaar.

Ochtend kleine trap, avond bijeneter.

Dit bepalen we per dag met het oog op het weer en de activiteit op de locatie. Dit is een geweldig succes en alleen bij de grote trap moet je een beetje geluk hebben.

Op de andere dagen neem ik u mee de steppes op. Ik ken er de wegen goed en de vogels daar zijn al jaren aardig honkvast. Je kunt er van alles treffen. Een greep uit de soorten

Aan de rand van de steppes tref je de Blauwe rotslijster, grijze gors, zwarte tapuit, alpengierzwaluw en alpenkraai aan en in deze bergen die het gebied omringen broeden ook steenarend, oehoe en havikarend. Eenmaal op de steppes stikt het van de kalander , kuif en theklaleeuwerik. Er zit griel, zwart en witbuikzandhoen ,kleine en grote trap. In de steenhopen broeden de steenuilen. De vale, aas en monniksgier vliegen regelmatig over. Steltkluten en schildpadden in de kleinste plasjes waar je ook doortrekkende groenpootruiters en andere steltlopers aantreft. Blonde tapuit, baardgrasmus, roodkopklauwier en zuidelijke klapekster in de struiken aan de rand. Teveel om op te noemen eigenlijk.

baardgrasmus 1
bee-eater colorfull
bee-eater flight beautifull
blue rocktrush male
great bustard courtship
hop met sprinkhaan
kalander vlucht
kleine trap balts fotograferen
kuifleeuw erik-voor-mark
lezing vogelfotografie natuur spanje 1
lezing vogelfotografie natuur spanje 4
lezing vogelfotografie natuur spanje 8
monniksgier 2015
parelhagedis 2
scharrelaars-samen-2
slangenarend 2015
steenuil stenen uil
theklaleeuwerik kenmerkende stuit
zwartbuikzandhoen 4
01/19 
start stop bwd fwd

 

-De prijs van de reis is gebaseerd op 8 dagen (inclusief heen en terug reis)

-De prijs is inclusief vlucht, overnachtingen, ontbijt/lunchpakket/avondeten en drankjes (mits u niet meer drinkt dan ikzelf :) ).

-inclusief de huur van de fotohutten en uiteraard mij als lokale gids

-exclusief reisverzekering

Prijs op basis van 1 persoon, 2900 euro.

Prijs op basis van 2 personen, 2500 euro per persoon.

2019 is volgeboekt.

Kortom een super mooi vogelgebied met een mooi verhaal. Interesse in deze fotoreis naar Spanje. Neem dan gerust contact op.

 

Laatst aangepast (zaterdag, 02 februari 2019 12:46)

 
Dutch-Netherlands