De vogels van La Serena, Spanje.

Na jaren van vrijwillig grauwe kiekendief nesten te hebben beschermt, leek het mij leuk dit verhaal te gaan vertellen. La Serena is niet alleen een feest voor de Grauwe kiekendief (200 nesten), maar je wordt tijdens het veldwerk omringd door prachtige soorten. Grote trap, kleine trap, hop, scharrelaar, bijeneter, zwarte ooievaar. Aller hande soorten gieren en ander roofvogels.

Tijdens ons wek daar is het er rond de 40 graden en van schuilen onder een boom met bladeren is weinig sprake. De harde omstandigheden moet je ook zelf ervaren wil je je kunnen verplaatsen in het leven op de steppe.

In het voorjaar zitten er vele soorten grasmussen en leeuweriken in dit steppe terrein en aan de randen ervan. Je treft er blauwe rotslijster, grijze gors en zwarte tapuit aan in de bergen die het gebied omringen, waar ook steenarend, oehoe en havikarend broeden. De rosse waaiersstaart komt er voor. En qua soorten kan ik wel doorgaan, want wat te denken van klapekster, kuifkoekoek, alpengierzwaluw, rotsmus, moorse nachtzwaluw, dwergarend en ga zo maar door!!

Kortom een super mooi vogelgebied met een mooi verhaal. Interesse in deze lezing over vogelfotografie in Spanje. Neem dan gerust contact op.

Duur  45 min tot 60 min.

prijs op aanvraag

 

lezing vogelfotografie natuur spanje 1
lezing vogelfotografie natuur spanje 10
lezing vogelfotografie natuur spanje 11
lezing vogelfotografie natuur spanje 2
lezing vogelfotografie natuur spanje 3
lezing vogelfotografie natuur spanje 4
lezing vogelfotografie natuur spanje 5
lezing vogelfotografie natuur spanje 6
lezing vogelfotografie natuur spanje 7
lezing vogelfotografie natuur spanje 8
lezing vogelfotografie natuur spanje 9
01/11 
start stop bwd fwd

Laatst aangepast (zaterdag, 28 maart 2015 12:42)

 
Dutch-Netherlands